De groeiende stapel afvalzakken.
De groeiende stapel afvalzakken. Foto: Wim de Lange
Ingezonden

‘Goed bezig Cyclus én gemeente Waddinxveen’

Ingezonden Afvalbeleid

Na een melding aan Cyclus over restafval naast de restafvalcontainer twee dagen vóór de kerst, heb ik de dag van kerstavond nog maar een keer met Cyclus gebeld over inmiddels tien restafvalzakken die nóg steeds naast de restafvalcontainer lagen.

Na de kerst heb ik tweemaal een zogenaamd Fixi (melding aan de gemeente) gestuurd waarop binnen één dag werd gereageerd met: ‘melding afgehandeld’. Hetgeen natuurlijk niet waar was, want de stapel groeide tot 20-25 zakken. Deze stapel is natuurlijk een feestmaal voor vogels, eenden, ratten en poezen, waardoor de zakken open gescheurd lagen en waardoor nog meer ongedierte erop af kwam. 

Toen heb ik na oud en nieuw maar de gemeente gebeld en gevraagd hoe het kan dat de melding is afgehandeld, terwijl de stapel elke dag groter werd. Nu, 8 januari, ligt de groeiende stapel er nog.

Dus een ‘groot compliment’ voor Cyclus en de gemeente Waddinxveen, die schandelijk reageren op meldingen en véél beloven maar niets waar maken.

  • Wim de Lange


PS. Ik moet wel een compliment geven aan de gemeenteambtenaar, die al pratende over het restafval, mijn opmerking over het Toon Pillepad goed heeft opgelost. Heb haar namelijk gevraagd om dat pad regelmatig met de veegauto schoon te maken van alle uitwerpselen van eenden en vallende takken, opdat eenieder daar normaal kan wandelen.