Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Schooldirecteur Jeroen van Kouwen wordt rondgereden in een cabrio, tot groot plezier van veel kinderen.&nbsp;</p>

Schooldirecteur Jeroen van Kouwen wordt rondgereden in een cabrio, tot groot plezier van veel kinderen. 

Dick Brunaschool neemt na 12 jaar afscheid van directeur

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Als een koning werd schooldirecteur Jeroen van Kouwen woensdagochtend 14 juli, vlak voor aanvang van de zomervakantie, onthaald op de Dick Brunaschool aan de Parklaan. Met vlaggetjes en luid klinkende fluitjes stonden de leerlingen vol enthousiasme te wachten om afscheid te nemen van Van Kouwen.

Marlies de Baare

Iets over half tien verscheen een cabrio met daarin de directeur. Al zwaaiend reed hij langs de menigte van leerlingen en leerkrachten om vervolgens op het schoolplein alle 506 leerlingen te begroeten met een high five. 

De directeur had wel vermoed dat er iets zou worden georganiseerd voor zijn afscheid, maar ‘zo’n spektakel’ had hij niet verwacht. Normaliter staat Van Kouwen niet graag in de spotlights. “Laat mij maar rustig achter mijn bureau zitten, dat vind ik prima. Maar deze verrassing is wel een heel mooi einde van mijn tijd bij de Dick Bruna.” 

Twaalf jaar geleden begon de directeur als leerkracht in de bovenbouw op de voormalige locatie aan de Sperwerhoek. Van Kouwen pakt een foto uit zijn kantoor met daarop zijn eerste klas uit 2010. De directeur kent nog iedere leerling bij naam en vertelt trots dat één van zijn oud-leerlingen binnenkort zelf als leerkracht begint op de school. “Dat is zo leuk om te zien”, zegt Van Kouwen. 

Gekkenwerk
Hierop vult Melanie Bovenlander, codirecteur van de school, hem aan: “Nadat je je 12 jaar enorm hebt ingezet voor de school is het cirkeltje rond.”

Terugdenkend aan de start van zijn carrière in het onderwijs zegt Van Kouwen dat hij nog wel eens moet lachen om de dingen die hij als beginnend leerkracht deed. Zo vulde hij eens voor kerst het hele lokaal met netten, vol met lampjes. “Nu zou ik zeggen: wat een gekkenwerk, maar toen vond ik het geweldig om te doen.”

Per 1 augustus gaat Van Kouwen aan de slag als afdelingsleider op de Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman (GSG). “Ik heb er heel veel zin in, maar het is toch ook een beetje gek om na 12 jaar te stoppen op de Dick Bruna.” 

Wijzend naar de klassenfoto van 11 jaar terug zegt hij: “Deze foto krijgt in mijn nieuwe kantoor ook weer een plekje.”

Meer berichten