Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Nelly Geluk werd verrast met een lintje dat ze kreeg opgespeld door haar echtgenoot.</p>

Nelly Geluk werd verrast met een lintje dat ze kreeg opgespeld door haar echtgenoot.

(Foto: Nicole Lamers)

Lintjes opgespeld door familie in Waddinxveen

  •   keer gelezen   Human Interest

Waddinxveen - Vijf inwoners van Waddinxveen werden maandagochtend 26 april verrast. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis stond voor de deur met een koninklijke onderscheiding, een bos bloemen en een taart. Door de coronamaatregelen was een lintjesregen in de raadzaal nog niet toegestaan, en sprak de burgemeester zijn waardering uit over de gedecoreerde aan diens voordeur. De onderscheiding daadwerkelijk opspelden werd dit jaar overgelaten aan een echtgenoot of een zoon of dochter.

Nicole Lamers

Nieuwenhuis benadrukte bijna bij iedere gedecoreerde het belang van vrijwilligerswerk. Hij zei: "Als je met een aan- en uitknop de vrijwilligers kon bedienen en je zou op 'uit' drukken, dan stort alles in Waddinxveen als een kaartenhuis in elkaar."

Scroll door alle foto's van de gedecoreerden hieronder

Bij kunstenares Nelly Geluk was het haar man die het lintje opspeldde. Het ontroerde haar zichtbaar. De 71-jarige Geluk is jarenlang pleegouder geweest en medeoprichter van de Tentweek in Waddinxveen. Ook begeleidt ze al jaren voor stichting Exodus kinderen die een bezoek brengen aan hun vader of moeder in een penitentiaire inrichting. 

Ook de 59-jarige Ellen van Helden werd verrast met een bezoekje van de burgemeester aan huis. Van Helden is raadslid voor de VVD, maar als ze daarvoor een lintje had gekregen, had ze geweigerd. "Een lintje is echt iets om vrijwilligers mee in het zonnetje te zetten", zegt ze stellig. En daar kreeg zij deze onderscheiding ook voor, want Van Helden wordt door veel mensen gezien als miss Dierendal.

De 81-jarige Kees Lugthart kreeg het bijna te kwaad toen hij de burgemeester bij de voordeur zag staan. Zijn dochter Myriam mocht de koninklijke onderscheiding opspelden en was ontroerd door haar vader die zichtbaar genoot van alle aandacht en mooie woorden. 

Jan Uilenbroek was ook verrast om Nieuwenhuis aan zijn deur te zien. "Wat is dit nou?" vroeg hij zich af. Uilenbroek heeft alles met natuur. "Anders had ik ook geen biologie moeten gaan studeren", zei hij droog.

De 76-jarige Joke Hoogerbrugge wist eveneens niet wat ze zag toen ze aan de voordeur burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis trof. Ze is al jarenlang mantelzorger en coördinator van het Reumafonds. Ook doet ze al jarenlang vrijwilligerswerk. “Een lange lijst die een lintje meer dan voldoende rechtvaardigt”, meende Nieuwenhuis, die haar echtgenoot de versierselen die bij de koninklijke onderscheiding hoort, liet opspelden.

Lees het uitgebreide verhaal in Hart van Waddinxveen van 28 april.

Meer berichten