In de voorstelling komt kinderarbeid ten tonele.
In de voorstelling komt kinderarbeid ten tonele.

Maskerade over kinderarbeid

Cultuur

Waddinxveen - Theatergroep Maskerade is een van de ingrediënten van een door Palet Welzijn en de Fair Trade werkgroep Waddinxveen te organiseren high tea in het Anne Frank Centrum. De toneelgroep stelt in de voorstelling op woensdagmiddag 3 november kinderarbeid aan de kaak.

Theatergroep Maskerade Waddinxveen is te gast in het kader van de Fair Trade Najaarsweek. De gasten krijgen een voorstelling met film en delen uit de voorstelling Fabriekskinderen uit 2018 voorgeschoteld.

Fabriekskinderen
In Nederland startte het verzet tegen kinderarbeid anderhalve eeuw geleden met het boek Fabriekskinderen van Jacob Cremer. Maskerade bewerkte het boek tot een straattheaterstuk. In de nieuwe voorstelling zijn daarvan beelden verwerkt.

Jan Verhoef van het Jacob Cremer-genootschap en Dirk Lont van de gemeentelijke Fair Trade-werkgroep laten deze middag ook hun licht schijnen over de ontwikkelingen in de strijd tegen uitbuiting in de kledingindustrie en Tom Groeneveld van een van de plaatselijke kledingwinkels laat zien waar consumenten op kunnen letten als zij verantwoorde kleding willen kopen.

De voorstelling is in het Anne Frank Centrum aan het Jan van Bijnenpad 1. De toegang is vrij. Aanmelden is verplicht: 0880234247 of seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl.