De Gouwestem zou te boek staan als het grootste mannenkoor van Nederland.
De Gouwestem zou te boek staan als het grootste mannenkoor van Nederland.

Wensconcert in Bethelkerk markeert afsluiting van zangseizoen De Gouwestem

Algemeen 1.041 keer gelezen

Waddinxveen - Mannenkoor De Gouwestem geeft op maandag 26 juni het traditionele Wensconcert in de Bethelkerk in Waddinxveen. 

Het is altijd de afsluiting van het zangseizoen voor dit koor; een gratis concert waarin podium wordt geboden aan jong talent. Veel jonge talenten zoals panfluitisten, dwarsfluitisten, accordeonisten, pianisten en solozangers hebben de afgelopen jaren hun beste kunnen op deze manier kunnen tonen.

De Gouwestem brengt een afwisselend programma ten gehore met het repertoire van het actuele zangseizoen. The Martin Mans Formation, een groep van 16 mannen die onderdeel uitmaakt van De Gouwestem, laat ook van zich horen. Dirigent Martin Mans verbindt de muzikale onderdelen tijdens het concert. Ook jubilarissen van het koor worden in het zonnetje gezet.

Het concert vindt plaats in de Bethelkerk aan Bilderdijklaan 1, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.
De Gouwestem zou volgens de zangersbond het grootste mannenkoor zijn van Nederland. Het koor voert concerten uit in monumentale kerken en concertgebouwen. De Woerdense dirigent Martin Mans staat al sinds 1993 aan het roer. Veel arrangementen componeert hij zelf.