Helpen in de moestuin kan deel uitmaken van de maatschappelijke diensttijd. (foto: Peter Brugmans)
Helpen in de moestuin kan deel uitmaken van de maatschappelijke diensttijd. (foto: Peter Brugmans)

MAD is een ‘gekke’ maar ook leerzame week voor jongeren

Algemeen 158 keer gelezen

Waddinxveen - MAD (Make A Difference), dat wordt geleid door jongerenwerker Niels Verdouw, heeft in samenwerking met het Coenecoop College de afgelopen week leerlingen laten kennismaken met hun maatschappelijke diensttijd. 

De invulling hiervan bestond uit verschillende projecten zoals workshops over thema’s als ‘Who Are You?’ en ‘Who’s with You?’ met sprekers als burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. 

In de middag gingen de jongeren aan de slag in de Moes-Tuin van Waddinxveen of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, Palet Welzijn en/of voetbalvereniging ASW. 

‘Je talenten ontdekken of verder ontwikkelen, dat is waar het om te doen is’

Projectleider Verdouw kijkt enthousiast terug op een week waarin leerlingen volgens hem hun talenten ontdekten of verder ontwikkelden en kennismaakten met mensen die hen daarbij verder gaan helpen. “En dat is precies waar het bij MAD om te doen is”, aldus de projectleider en jongerenwerker die het inspirerend vond om met zoveel gemotiveerde jongeren aan de slag te gaan.

Na afloop van het project ontmoetten de jongeren elkaar in het onderkomen van MAD aan de Stationsstraat. Daar deelden ze met elkaar hun ervaringen en werd nagepraat. 

Maatschappelijke diensttijd wordt gevolgd op vrijwillige basis. Het Coenecoop College roostert leerlingen daarvoor vrij. Wie alles doorloopt, ontvangt een Europees erkend certificaat. 

MAD Waddinxveen is een initiatief van stichting Met Elkaar Waddinxveen. 

Voor meer informatie: www.mad-waddinxveen.nl.