Een sportdemonstratie voor De Kroon. (archieffoto Hart van Holland)
Een sportdemonstratie voor De Kroon. (archieffoto Hart van Holland)

Ruim 1 miljoen voor gezond bewegen en recreëren

Algemeen 553 keer gelezen

Regio - Vanaf 1 april is ruim 1 miljoen euro subsidie beschikbaar om gezond bewegen en recreëren in Zuid-Holland te stimuleren. Gedeputeerde Staten hebben dit op 7 maart besloten.

De provincie vindt het belangrijk dat iedereen vanaf de voordeur, om de hoek of in een recreatiegebied kan én meer gaat bewegen. Ook wil de provincie graag de gezondheidsverschillen in Zuid-Holland verkleinen door meer beweegmogelijkheden te bieden voor met name achterblijvende groepen (qua beweging).

Er kan subsidie worden aangevraagd voor zes doelen. Het stimuleren van een beweegvriendelijke leefomgeving. Het versterken van sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, in recreatiegebieden of op sportlocaties. Het organiseren van sportactiviteiten voor mensen met een beperking. De ontwikkeling van breed toegankelijke side events bij grote, bestaande sportevenementen. Het opstarten van waterrecreatieprojecten en de aanleg van nieuwe ruiter- of menpaden, ruitersporen of een ruiterknooppuntensysteem.

Gedeputeerde Anne Koning, Sport en Recreatie: “Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook heel goed voor je geest. Je voelt je er gelukkiger en gezonder door. Wij willen daarom zoveel mogelijk Zuid-Hollanders stimuleren om te bewegen: of dat nu is om de hoek, in een recreatiegebied of op een sport.”