Met een ingelijste afdruk van een pagina uit 1959 werd op symbolische wijze het gedigitaliseerde archief aan de burgemeester aangeboden.
Met een ingelijste afdruk van een pagina uit 1959 werd op symbolische wijze het gedigitaliseerde archief aan de burgemeester aangeboden.

HGW biedt gemeente digitaal archief aan van Weekblad van Waddinxveen

Algemeen 715 keer gelezen

Waddinxveen - Henk de Bas bood de gemeente op 25 januari bij de raadsvergadering op symbolische wijze het complete digitale archief aan van het Weekblad voor Waddinxveen. Hierdoor is er de mogelijkheid om 67 jaargangen Waddinxveense historie te bekijken via het streekarchief Midden-Holland (samh.nl). De Bas benadrukte het belang van het weekblad, vooral in een digitaalloos tijdperk. “Men was voor informatie vroeger grotendeels op de krant aangewezen. Het was ook lange tijd het enige weekblad in ons dorp. Of je nu wilde weten wie er was overleden, wie er ging trouwen of bij wie er een kindje geboren was.” De Bas blikt even terug: “Het begon allemaal direct na de Tweede Wereldoorlog. Jan Veldwijk van de lokale drukkerij uit de Oranjelaan, wilde heel graag een blad uitgeven. Al op 19 mei 1945 ( twee weken na de bevrijding) verscheen het eerste blad, met maar één pagina.” Volgens De Bas is online nu heel makkelijk te zoeken op jaartal en met behulp van verschillende zoekfuncties. Het digitale bestand is op symbolische wijze overhandigd aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis met een ingelijste pagina uit 1959 waarin de toenmalige burgemeester sprak over een woningtekort. Wat dat betreft is er weinig veranderd. Op de website van HGW staat op de startpagina links bovenaan ook een link naar het digitale archief.