Voordat hij sportman van het jaar werd, kreeg bokser Roy Korving, in 2018, al een verguld hefje opgespeld. (foto: archief HvH)
Voordat hij sportman van het jaar werd, kreeg bokser Roy Korving, in 2018, al een verguld hefje opgespeld. (foto: archief HvH)

Waddinxveen eert weer zijn beste sporters

Algemeen 927 keer gelezen

Waddinxveen – Na ruim drie jaar is het Waddinxveense sportgala, georganiseerd door Lionsclub Tsuytende en Sportplatform Waddinxveen, terug van weggeweest.

Vrijdag 17 februari wordt bekend wie bokser Roy Korving en hockeyer Iris Wisse opvolgen als sportman en -vrouw van Waddinxveen. De twee werden in november 2019 geëerd als de besten van 2019.

“We zijn blij dat we terug zijn”, zegt Marcel Comba namens de organisatie. “Door de coronapandemie is er twee jaar niet of nauwelijks gesport. We hebben de edities van 2020 en 2021 gemist. We zouden dit jaar de jubileumeditie vieren, de tiende, maar dit wordt de achtste.”

Het hiaat heeft het enthousiasme van de organisatoren niet getemperd. “De Waddinveense sport verdient een feestje, de uitblinkende sporters een podium waar ze gehuldigd kunnen worden”, stelt Comba. “Daarom hebben we alles uit de kast gehaald.”

Net als in eerdere jaren vindt het gala plaats in de aula van het Coenecoop College. “De school wordt op een gegeven moment gesloopt, maar zolang de ruimte kan worden gebruikt, blijft dit onze plek. Het is een mooie ruimte waar we veel mensen kwijt kunnen.”

De organisatie heeft een nieuw element toegevoegd. Oud-atleet en NOS-commentator Gregory Sedoc is gastspreker. “Een aansprekende naam en iemand die inspirerend kan vertellen”, zegt Comba enthousiast.

Nog tot eind januari kunnen bij de jury, mét Roy Korving en Iris Wisse, nominaties worden ingediend voor sporters en teams die afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie leverden. De jury buigt zich in de eerste week van februari over de kandidaten en kiest in zes categorieën: sportman, sportvrouw, sportteam, vrijwilligers en sporttalenten in twee leeftijdsklassen.

Comba: “We hebben al aardig wat nominaties binnen, zeker voor sportman en vrijwilliger. Bij de teams kan het nog wat meer.”

Genomineerden aanmelden kan via de website sportgalawaddinxveen.nl.