Be Fair in actie op de Viltens Cup tegen BSC’68. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Be Fair in actie op de Viltens Cup tegen BSC’68. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Be Fair ontloopt Groeneweg en Floreant

Algemeen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair ontloopt in de nieuwe competitie Groeneweg en Floreant. De club van sportpark ’t Suyt, die afgelopen seizoen degradeerde uit de derde klasse, is ingedeeld in 4A.

Daarin treft Be Fair vooral ploegen uit de regio. Ook Gouda, dat net als de Waddinxveners via de nacompetitie degradeerden naar de vierde klasse, behoort tot het ‘veld’. Met FC Perkouw kent de afdeling een derde degradant. “We zitten in een leuke poule”, reageert Be Fair-trainer Martijn Peters. “Er zitten een paar lastige tegenstanders tussen. Het is moeilijk in te schatten wat onze kansen zijn. We ontlopen ook een paar zeer sterke tegenstanders met Groeneweg, Floreant en Celeritas. Dat is jammer voor de derby’s, maar aan de andere kant ook wel weer fijn.”
ASW, dat na degradatie afgelopen seizoen uitkomt in de vijfde klasse, kan alvast een strippenkaart kopen naar Den Haag. In 5B hebben zeven van de dertien verenigingen hun thuisbasis in de hofstad. Er blijven voor ASW driemaal twee derby’s over, tegen Moordrecht, het Goudse ONA en Gouderak. “Ik hoopte net wat meer de polder in te mogen met clubs als MMO en Rijnstreek”, zegt ASW-trainer Justin Sterk. “Maar wel een leuk iets dat we bij verenigingen gaan komen waar ik nog nooit geweest ben”, kijkt de oefenmeester vooral uit naar het avontuur.
Be Fair en ASW ontmoeten elkaar dit seizoen sowieso in de voorbereiding. Dat gebeurt tijdens de strijd om de Veltins Cup, het jaarlijkse voorbereidingstoernooi van Be Fair. Voor het eerst mag ASW zijn opwachting maken. Ook Groeneweg debuteert. Moerkapelle en Zwammerdam completeren het deelnemersveld voor zaterdag 27 augustus.
De competitie start zaterdag 24 september en wordt voorafgegaan door drie bekerwedstrijden.
Indeling vierde klasse B: Be Fair, Cabauw, GSV, Gouda, Linschoten, Perkouw, Rohda’76, SCH’44, Siveo’60, SPV’81, Stolwijk, VEP, WDS, Zwammerdam. Vijfde klasse B: ASW, DVC, GSC/ESDO, Gouderak, HDV, Moordrecht, ONA, REMO, SVO/Buytenpark, De Ster, Toofan, WIK, Wanica Star.