Op diverse plekken in Waddinxveen en Zuidplas hangen nog altijd vlaggen op de kop uit protest. (foto: Nicole Lamers)
Op diverse plekken in Waddinxveen en Zuidplas hangen nog altijd vlaggen op de kop uit protest. (foto: Nicole Lamers)

Protestvlaggen tot nog toe zonder problemen verwijderd

Algemeen

Waddinxveen/Zuidplas - Er zijn al tientallen omgekeerde protestvlaggen van boeren weggehaald door medewerkers van de provincie Zuid-Holland.

Volgens een woordvoerder van de provincie gaat het om loshangende vlaggen en vlaggen die voor camera’s hangen langs provinciale wegen of bij bruggen die eigendom zijn van de provincie. De komende dagen zullen alle andere protestvlaggen (die minder gevaar vormen) op deze wegen en bruggen ook weggehaald worden.

De eigenaren van de vlaggen hadden van de provincie Zuid-Holland tot 5 augustus de tijd gekregen om zelf de protestvlaggen te verwijderen. Vanaf vrijdag heeft de provincie zelf het heft in handen genomen.  ”Tot dusver is het verwijderen van de vlaggen zonder problemen of incidenten verlopen”, aldus de provinciewoordvoerder. 

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen had eerder laten weten: “Het recht op protest is een groot goed in Nederland, maar stopt als je de veiligheid van anderen in het gevaar brengt. De vlaggen en spandoeken die na 5 augustus nog hangen worden verwijderd.” De protestactie van de boeren is gericht tegen het stikstofbeleid van de overheid.