Afbeelding

RTW viert 35-jarig bestaan met opnames uit de oude doos

Algemeen

Waddinxveen - De lokale omroep RTW FM bestaat 35 jaar en viert naar verwachting dit jaar ook nog de opening van een nieuwe studio aan de Mauritslaan (in de voormalige Kohnstamm mavo). Vanaf zondagmiddag 4 september gaat RTW elke week tussen 14.00 en 16.00 uur even terug in de tijd en duikt in de archieven. Veel oud-medewerkers passeren de revue. Niet alles is bewaard gebleven, maar er kan toch een indruk worden gegeven van RTW FM door de jaren heen.  

Het uitzendschema
Zondag 4 september: eerste uur een compilatie en fragmenten met onder meer Henk Bres, Ron Zandvliet en oud- medewerkers.  Tweede uur: oude opnames van Beat box, fragmenten uit RTW sportcafé met diverse presentatoren en een compilatie van een uurtje voor middernacht met Helma Schippers.

Zondag 11 septembereerste uur een opname van Dancepower uit 2004. Tweede uur: fragmenten van een mislukte opname over een country-evenement in Gouda wat in de studio overgedaan moest worden, een interview van Gerard Verschoor met Rudy Bennet en opnames van het middagmagazine met Helma Schippers.

Zondag 18 septembereerste uur fragmenten van Gouwe Blues met Henk en Carin Sirre, en een opgedoken fragment van Da Capo (het klassieke programma van RTW FM) en opnames van Koffie Verkeerd met Gert Frank van de Poel. Tweede uur: Theo Klomp met een interview van Johan Derksen, bloopers en meer.

Zondag 25 september:  een twee uur durende terugblik van The Long Hard Ride uit 2008 met Carin Sirre, Bluesman Henk en Gerard Verschoor.

Zondag 2 oktober: een opname van twee uur met de Nashville Express uit 2005 met speciale aandacht voor het Dutch Country Award Gala.

Zondag 9 oktober: eerste uur fragmenten uit bijna 15 jaar The Long Hard Ride met onder ander de Juke Town Dogs, Beatbox Suresh, de Rock Vocals en Silke en Nino uit Waddinxveen. Het tweede uur: fragmenten uit Politiek Café met diverse presentatoren en interviews over onderwerpen uit lang vervlogen tijden.

Zondag 16 oktober: een speciale Long Hard Ride met singer-songwriter Johnny Verger uit Boskoop.

Zondag 23 oktober: eerste uur RTW Plus dat altijd werd uitgezonden op de woensdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur in samenwerking met Waddinxveen Welzijnswerk. Het tweede uur: fragmenten van de spinningmarathon in sporthal De Dreef, de Waddinxveense wielerronde met verschillende oud-medewerkers en ter afsluiting bloopers uit het RTW zomerprogramma.  Meer info: www.rtw.nl