Burgemeester Evert jan Nieuwenhuis en de nieuwe kinderburgemeester Ruben Boekhout. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Burgemeester Evert jan Nieuwenhuis en de nieuwe kinderburgemeester Ruben Boekhout. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Ruben Boekhout is derde kinderburgemeester

Algemeen 339 keer gelezen

Waddinxveen – Woensdagmiddag 22 juni belde burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis aan bij Ruben Boekhout (10) om hem te vertellen dat hij gekozen is tot de nieuwe kinderburgemeester. In september wordt Ruben geïnstalleerd en krijgt hij de ambtsketen omgehangen.

Ruben kende de burgemeester al. Nieuwenhuis was gastdocent in zijn klas om te vertellen wat zijn ambt inhoudt. De familie Boekhout was ook één van de vijftig gezinnen waar de burgemeester tijdens de coronaperiode op huisbezoek ging. Dat deed Nieuwenhuis met zijn hond en de Boekhouts hebben mede daardoor sinds drie weken een labradoedel in huis: Suus. De pup speelde een bijrol in het filmpje dat Ruben maakte voor zijn sollicitatie als kinderburgemeester. Acht kandidaten hadden in totaal interesse in het ambt. Vier van hen werden opgeroepen voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk viel de keus op Ruben. De Waddinxvener is hier geboren en opgegroeid. In augustus wordt hij 11 en gaat hij naar groep 8 van de Bethelschool. Over zijn plannen als kinderburgemeester wil hij nog niet veel loslaten. “Als het niet uitkomt, valt het zo tegen,”, zegt hij als een echte politicus. Wat hij in ieder geval wil stimuleren, is dat meer mensen gaan wandelen in de natuur. Ruben zelf gaat geregeld vogels spotten, samen met opa. Vader Frenk komt naar eigen zeggen niet verder dan het onderscheiden van een mus en een parkiet. Ruben kijkt uit naar ‘alles’ wat hij als kinderburgemeester gaat doen. Zijn zusjes Eva en Femke zijn nu al jaloers op hun grote broer. In november mag de kinderburgemeester namelijk Sinterklaas verwelkomen en hem een hand geven; de wens van iedere kleuter.