Logo hartvanwaddinxveen.nl

Zorgen over toename verkeersslachtoffers

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De gemeenteraad maakt zich ernstig zorgen over de toename van het aantal verkeersslachtoffers in Waddinxveen. Vorige maand werd bekend dat het aantal mensen dat gewond raakt of zelfs overlijdt bij een verkeersongeval met 138 procent is gestegen.

Wethouder Kirsten Schippers zegt de oorzaak moeilijk te kunnen achterhalen. Volgens haar is er in de periode 2014-2021 juist een afname geweest van het aantal verkeersongevallen. “In 2021 waren dat er 183, in 2020 waren dat er nog minder, maar dat zou ook te maken kunnen hebben dat dát het eerste coronajaar was. In 2016 en 2017 lag het aantal verkeersongevallen op 200.”

Volgens Schippers is door de registratie van de politie en Rijkswaterstaat een completer beeld te verkrijgen van de ongevallen. Schippers gaf ook aan dat de cijfers aangeven dat er minder ongelukken gebeuren bij rotondes (die in Waddinxveen een paar jaar geleden zijn aangepakt). Verkeersveiligheid is in het verkeerscirculatieplan een belangrijk thema. “Het is de bedoeling dat inwoners ook input mogen leveren, bijvoorbeeld door aan te geven welke plekken als onveilig worden ervaren”, aldus Schippers. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten