Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op het Coenecoop College doen dit jaar 50 havo-gangers eindexamen, 32 vwo'ers en 78 mavo-leerlingen. Ook het vmbo heeft examens, maar op een andere plek. (tekst en foto: Nicole Lamers)
Op het Coenecoop College doen dit jaar 50 havo-gangers eindexamen, 32 vwo'ers en 78 mavo-leerlingen. Ook het vmbo heeft examens, maar op een andere plek. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Stilte, hier zijn eindexamens

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De eindexamens zijn in volle gang. Op het Coenecoop College had zowel het vwo als de havo maandagochtend 16 mei geschiedenis. Een gevreesd vak door sommigen.

De 17-jarige Femke Karreman legt uit: “De vraagstelling is pittig, het gaat vaak tot in detail en dan moet je ook nog verbanden leggen. Op zich sta ik er niet heel slecht voor, een 6,4, maar ik vind het toch wel spannend.”

Mila van der Ploeg (ook 17 en vwo’er) ziet vooral op tegen Latijn en bedrijfseconomie. “Als ik die vakken heb gedaan, dan red ik het wel. Ze heeft zich al ingeschreven voor een vervolgstudie: rechten en economie in Leiden. Rick van Wijk wil filmmaker worden; een hbo-studie in Amsterdam. Hij heeft nog wel een intake gesprek. En hij moet nog even zijn diploma zien te halen, maar voor geschiedenis maakt hij zich niet zo druk. “Ik vind het wel een interessant vak.” De 18-jarige Sam van der Bas doet havo en doet voor de tweede keer examen. “Op zich vind ik geschiedenis niet zo heel erg, maar vorig jaar was dat examen ontzettend moeilijk, dus ik ben benieuwd.”

En dan wordt het stil in de gymzaal. Iedereen krijgt de opgaven uitgedeeld en er wordt nog twee minuten in totale stilte afgeteld. Dan gaat de zoemer. De ene leerling heeft zijn schoenen uitgeschopt (dat werkt wellicht wat lekkerder), de ander heeft alle gekleurde stiften geordend voor zich liggen en een derde is net binnen komen hollen en kan meteen aan de slag. 

Meer berichten