Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Op woensdagavond 4 mei worden bij de Naald bloemen en kransen gelegd ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers. (tekst en foto: Nicole Lamers)</p>

Op woensdagavond 4 mei worden bij de Naald bloemen en kransen gelegd ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Weer gezamenlijk herdenken

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Nu is het nog kaal bij monument de Naald in Waddinxveen. Maar over een paar uur ligt het hier vol met bloemenkransen om de slachtoffers van en na de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Na twee jaar corona-stilte, mag er weer gezamenlijk herdacht worden met dodenherdenking op 4 mei. In de Immanuelkerk komen genodigden vanavond bij elkaar om onder muzikale begeleiding van Concordia naar de Naald te lopen. Rond 19.40 uur wordt de stoet daar verwacht. Door Annabel van der Bijl zal een gedicht worden voorgedragen en daarna door kinderburgemeester Linn Boogaard. Het muziekstuk dat speciaal voor de gesneuvelde verzetsheld Toon Pille is gecomponeerd door Concordia, zal ten gehore worden gebracht. Na het houden van twee minuten stilte, draagt Henk de Bas een gedicht voor van en ter herinnering aan Hans Geel die in januari 2021 overleed en als auteur onlosmakelijk is verbonden met de plaatselijke (oorlogs)geschiedenis. De plechtigheid wordt afgesloten met een lied gezongen door Oekraïners die door de oorlog in eigen land hier verblijven.

Meer berichten