Op de Kardinaal Alfrinkschool werd woensdag 16 maart gezongen voor kinderen uit Oekraïne. (foto: pr)
Op de Kardinaal Alfrinkschool werd woensdag 16 maart gezongen voor kinderen uit Oekraïne. (foto: pr)

Leerlingen Kardinaal Alfrinkschool zingen voor kinderen uit Oekraïne

Algemeen 491 keer gelezen

Waddinxveen - Om precies 11.55 uur klonk woensdag 16 maart gezang op het schoolplein van de Kardinaal Alfrinkschool. In heel Nederland deden scholieren van basisscholen mee aan de actie ‘Wij staan hier sterk’; een nationaal initiatief waarbij kinderen uit Nederland zingen voor kinderen uit Oekraïne.

Marlies de Baare 

Op deze zonnige ochtend verzamelden de kinderen zich uit alle groepen van de Waddinxveense school om het lied ‘Wij staan hier sterk’ te zingen; een tekst gemaakt op de melodie van het bekende nummer ‘We are the world’ van USA for Africa. 

Onder de noemer ‘muziek verbindt en gaat de landsgrenzen over’ deden veel scholen in Nederland mee om hun leeftijdsgenoten uit Oekraïne een hart onder de riem te steken. De starttijd van het lied, 11.55 uur, geeft de ernst aan van de situatie in Oekraïne. Tijdens het lied liepen een aantal kinderen met een collectebus over het schoolplein voor donaties aan giro 555 voor de oorlog in Oekraïne.

Schooldirecteur Bastiaan Top vertelde, voorafgaand aan het zingen van het lied, dat de school hiermee wil laten zien dat zij ‘naast de inwoners van Oekraïne staan en tevens aan alle andere mensen denken die zich in gevaarlijke situaties bevinden’.