Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De Waddinxveense Maartje Sonneveld. (foto: Roel Breure)</p>

De Waddinxveense Maartje Sonneveld. (foto: Roel Breure)

Waddinxveense werkt mee aan bijzondere racewagen

  •   keer gelezen

Waddinxveen/Delft - Een team van Delftse studenten onder wie de Waddinxveense Maartje Sonneveld van 21, heeft dinsdag een nieuwe racewagen op waterstof gepresenteerd. De Forze IX moet met een topsnelheid van 300 kilometer per uur de strijd aangaan met Audi’s en Lamborghini’s op het circuit van Zandvoort, met als enige uitstoot water. 

De studenten willen definitief de ban breken voor waterstof in de auto-industrie. “Daar draait het uiteindelijk om”, zegt de Waddinxveense studente: “We willen mensen inspireren om waterstof te omarmen als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en aantonen dat onze auto niet onderdoet voor gangbare racewagens op het circuit.” De auto stoot namelijk alleen water uit.
Sonneveld: “De waterstof reageert met zuurstof uit de lucht in een brandstofcel, waardoor water ontstaat en elektriciteit wordt opgewekt.” Het team gebruikt deze elektriciteit om de elektromotoren van de auto te laten draaien. De studente Industrieel Ontwerpen is enthousiast over de onthulling: “Het is gaaf om in zo’n project mee te draaien, iedereen is echt gemotiveerd om er wat moois van te maken.” Zelf is Sonneveld vooral verantwoordelijk voor het contact zoeken met bedrijven en het onderhouden van de relaties. (bron: Forze Hydrogen Racing)

Meer berichten