Afbeelding
Foto: archief

John van der Steldt (WeWa) gaat alleen verder

Politiek 969 keer gelezen

Waddinxveen – John van der Steldt maakt de huidige raadsperiode af als onafhankelijk raadslid. Hij besloot deze week zijn lidmaatschap van Weerbaar Waddinxveen (WeWa) op te zeggen in reactie op zijn vierde plaats op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsvergaderingen.

Van der Steldt zegt zich gepasseerd te voelen door de partij. “Ik wilde nog graag vier jaar door als raadslid en dat is mij door WeWa helaas ontnomen.” 

Van der Steldt, die sinds 2018 in de raad zat namens de lokale partij, zag de bui al hangen. “In augustus is mij door Jaap Bardelmeijer verteld dat er voor zieke mensen geen plaats is in de raad. Dat heeft mij ontzettend veel pijn gedaan. Andere leden van de partij hebben dat overigens nooit tegen mij gezegd. Ik heb altijd prima kunnen functioneren en ben altijd aanwezig geweest bij raadsvergaderingen.”

Begin deze week werd door de leden van WeWa de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen bekendgemaakt. Daarop stond Van der Steldt op plek vier, Jaap Bardelmeijer staat tweede, achter lijsttrekker Sylvia Vink, en op nummer drie Helma Schippers. “Voor mij is dit onacceptabel”, aldus Van der Steldt.