Afbeelding

Kandidatenlijst VVD bekend

Politiek 836 keer gelezen

Waddinxveen - Niet langer zal de VVD, na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, automatisch aangevoerd worden door Andrea van der Ploeg die nu nog fractievoorzitter is.

Van der Ploeg moet genoegen nemen met plek vier op de nieuwe kandidatenlijst, net voor Bart Wiekart. De nieuwe nummer één van de partij is Femke Vleij gevolgd door Rob Jongkind. Op plek drie een nieuwe naam: Pauline Schepers. 

Dat er een flinke verschuiving binnen de VVD plaatsvindt, was wel een beetje te verwachten door het vertrek van twee oude rotten in het vak: Raymond Boer en Ellen van Helden. Zij geven het stokje door en stellen zich niet meer verkiesbaar. Overigens kan de kiezer zijn of haar persoonlijke voorkeur nog altijd uitspreken middels het geven van een voorkeurstem.

De VVD in Waddinxveen wordt nu vertegenwoordigd door vier raadsleden en is daarmee de tweede partij in Waddinxveen, net onder PCW, die de grootste partij is in dit dorp. Nu heeft Waddinxveen nog maar 21 raadsleden, wegens groei van deze gemeente komen er straks twee raadzetels bij.