Logo hartvanwaddinxveen.nl

GGD Hollands Midden is gestart met zetten boosterprik

  •   keer gelezen

Regio - GGD Hollands Midden is één van de eerste regio’s die is gestart met het zetten van de boosterprik. Op vrijdag 19 november werden de eerste 80-plussers verwelkomd op de vaccinatielocaties. Hierna is het de beurt aan mensen van 60 tot en met 79 jaar. 

De verwachting is dat de GGD’en daar in januari mee kunnen starten. Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het immuunsysteem om de bescherming tegen covid-19 te versterken. 

Mensen geboren in of voor 1961 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na hun eerste vaccinatie(s), vanwege hun leeftijd, een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. 

Ook zorgpersoneel krijgt een boostervaccinatie aangeboden. Door het sterk toenemende aantal besmettingen met het coronavirus, worden ook meer mensen opgenomen in het ziekenhuis. De druk op de zorg neemt daarmee nog verder toe. De boostervaccinatie moet voorkomen dat het personeel in de zorg ziek wordt door corona. 

Iedereen die in aanmerking komt voor een boostervaccinatie krijgt Pfizer of Moderna.

Meer berichten