De clown wist iedereen de stuipen op het lijf te jagen.
De clown wist iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Foto: Marlies de Baare

Dans- en gymnastiekvereniging TOOS viert honderdjarig bestaan met spookhuis

Human Interest 871 keer gelezen

Waddinxveen - Om het honderdjarig bestaan van dans- en gymnastiekvereniging TOOS te vieren was iedereen, leden maar ook niet-leden, zaterdag 30 oktober welkom om te komen griezelen. Ter ere van het jubileum had de vereniging de hele accommodatie omgetoverd tot een spookhuis.

Marlies de Baare

Rond de middag mochten kinderen tot en met twaalf jaar als eerste het griezelfestijn betreden en een spannende tocht maken. Bij de ingang begonnen de angstaanjagende taferelen al. Zo liet een bebloede chirurg de gasten binnen in het spookhuis. 

Irine Kleiweg, bestuurslid, mocht voor een keer acteren in het spookhuis. “Het is leuk om iedereen de stuipen op het lijf te jagen omdat iedereen verschillend reageert, de één gilt het uit en de ander verstijft.” 

Een clown wist veel kinderen kippenvel te bezorgen, evenals de andere griezels die uit de mist tevoorschijn kwamen. “Om op de kinderen te letten die het te eng vinden, gaat er met elke groep een begeleider mee”, legde Anton Stoter, hoofdtrainer en coach bij TOOS, uit.

Eng was het zeker, vonden ook Yassir (13) en Bilal (12). Maar ze vonden het tevens ook zo vet, dat ze besloten om in de avond nog een keer te gaan, bij de tocht voor volwassenen en kinderen boven de twaalf jaar.

Zo’n 500 bezoekers trokken naar het spookhuis.