Jordy Triep in actie tegen Moordrecht.
Jordy Triep in actie tegen Moordrecht. Tekst en foto: Erik van Leeuwen

ASW slikt nederlaag snel weg

Sport 390 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft de eerste van twee opeenvolgende kelderkrakers in de vierde klasse verloren. Clint Broer maakte zaterdag in Moordrecht het verschil tussen Moordrecht en de formatie van trainer Justin Sterk: 2-0.

Clint Broer dacht zaterdag thuis een relaxte middag tegemoet te gaan. Zijn luxe badkuip was al half gevuld met warm water toen Moordrecht vroeg de aanvaller van het tweede snel naar sportpark ’t Lage te komen om de zieke Djazz Manusama in de spits te vervangen. De ‘badboy’ vervulde tegen ASW meteen de hoofdrol door beide Moordrechtse treffers voor zijn rekening te nemen. 

Zijn eerste goal, na ongeveer een half uur spelen, was een breekpunt in de wedstrijd. Moordrecht had tot dan toe weinig in de melk te brokkelen bij ASW, dat redelijk eenvoudig op de been bleef. Toen de thuisploeg van twee naar drie spitsen overstapte, verloren de gasten de grip op de wedstrijd. De rake vrije trap van Broer na een kwartier in de tweede helft betekende de vroegtijdige beslissing. 

Broer was na afloop bij de kleedkamers dan ook het middelpunt van het Moordrechts feestje. De spelers van de thuisploeg brachten zelfs in hun euforische bui het clublied ten gehore (‘Wij zijn de jongens uit de polder en geven de moed niet op’).

Spelers en staf van ASW sloegen het tafereel op gepaste afstand gade. “We hadden graag een goed resultaat gehad, maar het zat er vandaag niet in”, was trainer Justin Sterk nuchter in zijn commentaar. “We misten net te veel spelers om aanvallend een vuist te kunnen maken. Het was ook net te onsamenhangend. Iedereen probeerde te doen wat hij dacht dat het beste was voor het elftal. Dat is natuurlijk prima, maar er was te weinig samenwerking. Daardoor was het na rust vooral ‘God zegene de greep’. We misten vandaag echt een speler als Ewout Haagsman. Die had, spelend tussen de linies, van enorme waarde kunnen zijn”, aldus Sterk, die nogmaals wees op het proces waarin hij en collega-trainer Rick van Wijk met ASW zit: een selectiewaardig team opbouwen waarmee de toekomst ingegaan kan worden. 

Feestje
Prestaties zijn daar ondergeschikt aan, benadrukte Sterk. “Natuurlijk willen we winnen en als het even kan de nodige punten halen in de competitie, maar we willen vooral het geraamte neerzetten voor de komende jaren. Er staan talentvolle jeugdspelers aan te komen. Die moeten opgevangen worden in een goed functionerende selectie.”

ASW verzamelde in de prille competitie al vier punten. En dat is veel meer dan verwacht, zei Sterk. “Daar genieten we ook van, hoor, maar we laten onze stemming niet afhangen van een goede of mindere wedstrijd. Bij Moordrecht vieren ze nu feest, bij ons is het altijd een feestje.”

Terwijl bij clubs als Moordrecht en Moerkapelle de vierde klasse zalig is verklaard, legt men bij ASW zo min mogelijk druk op het moeten handhaven. De vijfde is geen spookbeeld. 

Sterk: “De wereld vergaat heus niet als we komend seizoen in de vijfde klasse spelen. We kijken verder dan één seizoen. We staan als club aan het begin van een traject. Daar mag je jezelf best de tijd voor geven. Ik zie veel positiefs gebeuren. Een jongen als Robin Schroten, een junior nog, speelde vandaag weer sterk. Onze keeper is pas zestien jaar.”