Juf Leonie Glasbeek is al 40 jaar juf en dan ook nog bij dezelfde werkgever, reden voor een feestje.
Juf Leonie Glasbeek is al 40 jaar juf en dan ook nog bij dezelfde werkgever, reden voor een feestje.

Bloemen voor Leonie Glasbeek die al 40 jaar juf is

Human Interest 483 keer gelezen

Waddinxveen - Het was dinsdag 21 september precies 40 jaar geleden dat juf Leonie Glasbeek haar onderwijsloopbaan startte op kleuterschool ‘Duiventil’ aan de Staringlaan in Waddinxveen.

Donderdag werd ze hiervoor in het zonnetje gezet. Alle kinderen hadden een bloem met een wens bij zich. Getooid met een sjerp mocht ze onder de versierde poort haar klas ontvangen. En even later kwam er een ijscokar om alle kleuters te trakteren. 

Juf Glasbeek heeft niet alleen de 40 dienstjaren voor de overheid vol gemaakt, maar ze is al die tijd ook bij dezelfde werkgever gebleven. Alle reden voor een ‘koninklijk feestje’ want bijna alle scholen waar ze werkte hadden iets koninklijks in hun naam: De Julianaschool, de Prins Willem-Alexanderschool en uiteindelijk de Koning Willem-Alexanderschool, oftewel de KWA, in het mooie nieuwe gebouw aan de Willem de Zwijgerlaan.

Leonie werd opgeleid aan ‘De Voorpost’ in Rotterdam, een echte ouderwetse kleuteropleiding. En een echte kleuterleidster is ze altijd gebleven. Minstens twee generaties heeft ze aan zich voorbij zien trekken.