Afbeelding
Foto: Luisella Planeta Leoni/Pixabay

Aannemers bedanken voor bouw tijdelijke school Triangel

Algemeen 959 keer gelezen

Waddinxveen - Vanwege de snelle groei van Park Triangel zijn met ingang van het schooljaar 2022-2023 tien tijdelijke lokalen nodig, maar de vijf partijen die door de gemeente voor de bouw ervan zijn benaderd, hebben bedankt.

De bouwkosten zijn het afgelopen jaar zo enorm gestegen dat het niet is uit te voeren voor de prijs die de gemeente had bedacht. Bovendien zijn middelen en materialen in de bouw door de druk in de markt nu zo schaars geworden, dat ook geen aannemer garant kan staan voor uitvoering van de gewenste planning. 

Wethouder Leferink liet dit per brief deze week aan de raadsleden weten. Ze onderzoekt nu welke mogelijkheden er zijn om toch snel aan extra lokalen te komen. Ook wordt gekeken naar eventuele ruimte bij bestaande scholen als de nood echt aan de man is. En in het uiterste geval komen er noodlokalen, als het echt niet anders kan.  

De wethouder verwacht dat het aanpassen van het bestaande ontwerp niet genoeg is om binnen het vastgestelde budget te blijven. Volgens de aannemers die dus geen aanbieding hebben gedaan, kost het tijdelijke schoolgebouw de helft meer met de eisen die tot dusver zijn gesteld.