Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Erwin van Munsteren (links) en Guido Boxhoorn van Wielaard bij de fietsreparatiepaal.</p>

Erwin van Munsteren (links) en Guido Boxhoorn van Wielaard bij de fietsreparatiepaal.

(Foto: Nicole Lamers)

Een fietspomp, sleutelset en oplaadpunt - voor zes fietsen - ineen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Minstens één keer in de twee weken krijgen de medewerkers van restaurant de Landerij aan de Zwarteweg, op de grens met Gouda, de vraag of er toevallig een fietspomp aanwezig is. Erwin van Munsteren (36), die de Landerij samen met Eric Verboon al zes jaar runt, grijnst. “We hebben er één gehad maar die is door iemand meegenomen. Sindsdien werd er af en toe een pomp geleend bij de buren. Een oude dame was laatst zo dankbaar hiervoor dat ze later een bos bloemen kwam brengen.” 

Nicole Lamers

Maar om de buren niet hoorndol te maken en de grootste clientèle (fietsers en voetgangers) van de Landerij te plezieren, heeft de Landerij samen met fietsenwinkel Wielaard een zogenoemde fietsreparatiepaal/annex oplaadpunt neergezet en in beton gegoten. De paal staat achter de Landerij aan de Baarsjeskade, bij de fietsenstalling. Daar kunnen elektrische fietsen eventueel ook worden opgeladen indien nodig. 

De samenwerking van de Landerij en Wielaard gaat al een aantal jaar terug. “We hebben ooit de afspraak gemaakt: wie bij Wielaard een fiets koopt, kan hier een kopje koffie verkrijgen met een stuk appeltaart”, vertelt Van Munsteren. “Onlangs hebben wij een fietsroutekaart laten drukken, samen met een paar andere partijen, en zo is het idee voor een fietsreparatiepaal ontstaan. Aan de Rotte staat ook ergens zo’n paal en daar zijn we op gaan googlen.” 

De Baarsjeskade is echt een knooppunt voor fietsers, meent Van Munsteren. “Niet alleen recreanten, maar ook scholieren rijden hier in grote groepen voorbij - als het geen schoolvakantie is natuurlijk. Weids Bloemendaal is natuurlijk ook een prachtig gebied met veel mooie fietspaden.”

Druk
Van Munsteren geeft toe dat zijn restaurant in zekere zin in ‘the middle of nowhere’ ligt, maar toch komen er heel veel mensen voorbij. “Met de lunch zit het hier regelmatig helemaal vol.”

En in de avond zitten er eters. “We hebben elke zaterdagavond een vijfgangenmenu met grotendeels alleen maar producten uit deze streek. Met vis is dat wat lastig, maar runderen lopen hier in de buurt, tegenover ons halen we verse eieren, blauwe bessen komen uit Boskoop en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Meer berichten