Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente vraagt inwoners naam te bedenken

Algemeen 458 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente zoekt een naam voor het nieuwe participatieplatform. Het participatieplatform, dat sinds maandag 28 juni live is, is een nieuwe stap in het plan van de gemeente om meer te doen met samenlevingsparticipatie.

Als eerste project vraagt de gemeente aan inwoners om samen na te denken over een naam voor het nieuwe platform. Het nadenken over een naam gaat in twee stappen. Van 28 juni tot 5 juli kunnen inwoners zelf een naam bedenken voor het platform. Van 6 tot 13 juli kunnen inwoners stemmen op een van de vijf namen die de gemeente kiest uit alle binnengekomen ideeën.

Tussen 14 en 16 juli maakt wethouder Schippers de winnende naam bekend. Ideeën indienen en stemmen op een naam kan door via de website van de gemeente naar het participatieplatform te gaan. Inwoners kunnen meedoen door een account aan te maken. De bedenker van de winnende naam ontvangt een cadeaubon van 50 euro. Inwoners die hun stem uitbrengen maken kans op een van de twee cadeaubonnen van 20 euro. 

Met het nieuwe platform wil de gemeente Waddinxveen haar plan voor samenlevingsparticipatie realiseren. Wethouder Kirsten Schippers: “Inwoners willen invloed uitoefenen op de dingen die spelen in hun omgeving. Dat samen denken met inwoners deden we al als gemeente en kunnen we nog beter met dit nieuwe platform. Inwoners willen ook goed op de hoogte gehouden worden als ze hebben meegedacht. Daar gaan we door dit platform echt een grote stap mee zetten.” 

Voor de toekomst zegt Schippers nog meer ideeën te hebben als het gaat om samenlevingsparticipatie: “We willen inwoners veel meer de mogelijkheid bieden om met een initiatief te komen en de gemeenteraad wil ook een pilot draaien waarbij ze samen met de inwoners over een onderwerp beslist. Daarvoor zitten allemaal mogelijkheden in dit nieuwe platform.”