Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De woonkamer van Anouk van Velzen.&nbsp;</p>

De woonkamer van Anouk van Velzen. 

Bewoners Limaweg nemen advocaat in de arm

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het zal je maar gebeuren: zit je net in een nieuw appartement, word je na zeven maanden geëvacueerd, omdat het regenwater langs de muren en via de lampen naar beneden komt. 

Het overkwam afgelopen weekend Anouk van Velzen, die sinds november aan de Limaweg woont. Net als de rest van de bewoners van het complex à 52 appartementen overigens. “Het is niet voor het eerst dat we met lekkages te maken hebben, maar de eigenaar (van het pand, Mark van den Engel, red.) is een geldwolf en heeft er tot dusver weinig aan gedaan. Dit had voorkomen kunnen worden als er eerder naar de bewoners was geluisterd.”

Volgens Van Velzen is haar appartement op de bovenste verdieping het ergst getroffen. “De brandweer schrok zich rot toen die hier zondag kwam.” De gaten in het dak zijn mogelijk ontstaan tijdens de bouw van de penthouses. 

Dagen, weken, maanden
Hoe lang het nog duurt voordat ze naar huis kan, is moeilijk te zeggen. “Van den Engel heeft het over dagen, volgens de brandweer en politie kan het nog wel weken of maanden duren.”

Van Velzen zit tijdelijk bij een kennis in huis. Volgens haar is er inmiddels een groepsapp aangemaakt en zijn de huurders van de appartementen bezig een advocaat in de arm te nemen. 

Eigenaar Mark van den Engel zei maandag tegen Hart van Holland zich nergens achter te verschuilen, maar eerst met de bewoners te willen praten. Sindsdien neemt hij de telefoon niet meer op.

Meer berichten