Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bij oeverwerkzaamheden is een deel van de N207 verzakt. (foto: 112hm.nl)</p>

Bij oeverwerkzaamheden is een deel van de N207 verzakt. (foto: 112hm.nl)

Update

N207 gestremd door verzakking van hoofdrijbaan

  •   keer gelezen

Waddinxveen/Gouda - Op de N207 is donderdag 10 juni, aan het eind van de middag, bij werkzaamheden aan de kade een gat ontstaan in het wegdek. De N207 is hierdoor volledig gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Een vrachtwagen kon gisteravond net op tijd teruggestuurd worden, anders had hij mogelijk op zijn kant gelegen.

Een woordvoerder van de provincie legt uit dat de verzakking in de weg vermoedelijk is ontstaan tijdens werkzaamheden aan de oever.

De oever van de Gouwe wordt tussen Waddinxveen en Gouda versterkt. “Vermoedelijk was de damwand hier weggehaald om vervangen te worden en is de kadewand verzadigd geweest met water omdat de waterstand momenteel vrij hoog is in de Gouwe waardoor de grond af is gaan brokkelen”, is de persoonlijke vertaling van de provinciewoordvoerder. 

Donderdagavond is de oever nog met een nieuwe damwand gedicht en vrijdagochtend is de N207 gefreesd en opnieuw geasfalteerd.

Het asfalt heeft ongeveer een dag nodig om uit te harden. Naar verwachting is de N207 rond middernacht weer open. Fietsers kunnen er wel bij.

Meer berichten