Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Veertien procent van de Waddinxveners zegt niet bereid te zijn zich te laten vaccineren.</p>

Veertien procent van de Waddinxveners zegt niet bereid te zijn zich te laten vaccineren.

(Foto: Pixabay)
Uitslag TipWaddinxveen

Enquête: 57 procent wil prik

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Nu de vaccinatiecampagne tegen corona flink op gang lijkt te komen en er wat lichte versoepelingen in het lockdownbeleid zijn doorgevoerd, peilt de redactie van Hart van Holland de mening van de inwoners van Waddinxveen over de huidige situatie. Een kleine twee weken geleden kregen de panelleden van TipWaddinxveen een enquête voorgeschoteld, die door 319 mensen werd ingevuld.

Zo was de redactie benieuwd naar de bereidheid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit bleek het merendeel: 57 procent. 27 procent gaf aan al een prik te hebben gehad. 14 procent van de invullers stelt niet open te staan voor de vaccinatie. Een deelnemer licht toe: ‘Ik leef gezond en ben in de overtuiging dat niemand dood gaat voor zijn tijd’.

De vaccinatie verplicht stellen, gaat voor de meesten (65 procent) echter te ver. Nieuws over de zeldzame bijwerkingen van verschillende vaccins, hebben de meeste deelnemers niet van de wijs gebracht: 81 procent geeft aan dat hun mening over al dan niet laten inenten onveranderd is. ‘De kans op een bijwerking is veel minder dan getroffen worden door de bliksem’, geeft iemand te kennen.

Het eerste wat Waddinxveners doen zodra er steeds meer mag? Een veelgegeven antwoord is even naar de winkel gaan of naar het terras. Zo zegt iemand: ‘Wijnglazen bij de Blokker halen. Ze zijn gesneuveld en ik heb er nog maar een.’

De volledige rapportage is hier te bekijken.

Meer berichten