Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bewoners ergeren zich groen en geel aan de snelheid van sommige bestuurders.</p>

Bewoners ergeren zich groen en geel aan de snelheid van sommige bestuurders.

(Foto: Marlies de Baare)

Bewoners Spoorpad brengen snelheid in hun straat weer onder de aandacht

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Bewoners van het Spoorpad in Waddinxveen zijn de snelheid waarmee automobilisten hun huis voorbij rijden zat. Waar officieel 30 kilometer per uur mag worden gereden, wordt volgens bewoners soms wel 80 kilometer per uur gehaald. Om dit te stoppen is Mayhar Bali (38), wonend aan het Spoorpad, een petitie gestart onder buurtbewoners.

Marlies de Baare

In juli 2020 deed Bali al eens een poging middels een petitie tegen de ondergrondse vuilcontainer voor zijn deur. Tegelijkertijd kaartte hij bij Peter van den Boogert, beleidsadviseur grondstoffen bij de gemeente, het probleem over de snelheid aan. 

Het resultaat was een verplaatsing van de ondergrondse container, maar er is niets gedaan met de grootste ergernis in de straat: het rijgedrag van sommige automobilisten.

Wethouder Kirsten Schippers van verkeer blijkt desgevraagd niet bekend te zijn met het probleem. Schippers belooft zich te laten informeren door haar collega’s om de bewoners beter te begrijpen. 

Verder zegt de gemeente de petitie graag te bekijken wanneer deze rond is. “Op basis van de informatie die we dan krijgen en de informatie die wij zelf kunnen achterhalen, kunnen we de situatie beter beoordelen. We kunnen dan zien of er sprake is van een ongewenste situatie en of er oplossingen nodig en mogelijk zijn”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Spiegel
De buurtbewoners hopen dat er snel wat zal veranderen, zodat nieuwe incidenten voorkomen kunnen worden. Zo ook Annet Gimenez (40), die al drie keer haar autospiegel heeft moeten laten maken. Twee weken geleden was het weer raak. “Ik parkeer mijn auto nu maar op een andere plek om te voorkomen dat het weer gebeurt.”

Ook Spoorpadbewoner René Post (43) meent dat er snel iets moet veranderen. “Ik heb jaren geleden al eens gezien dat mensen met elkaar op de vuist gingen omdat iemand een automobilist aansprak op zijn snelheid.” 

Sommige bewoners pleiten voor het instellen van eenrichtingsverkeer vanaf de kruising van de Marktstraat en het Spoorpad. Bali ziet graag een snelheidsmeter geïnstalleerd worden.

Meer berichten