Logo hartvanwaddinxveen.nl

Fairtradeweek staat in teken van horeca

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In de week van 8 tot en met 16 mei wappert de fairtrade vlag weer bij het gemeentehuis van Waddinxveen. Dit om aandacht te vragen voor de Fairtradeweek met dit jaar als thema: horeca. 

De werkgroep Fairtrade Waddinxveen geeft hiermee de plaatselijke horeca een steuntje in de rug. Hoewel er maar drie restaurants in Waddinxveen zijn die de regels van fairtrade volgen, is besloten om het toch wat breder te trekken. Dit gebeurt met twee wandeltochten en een fietstocht langs de mooiste plekjes van Waddinxveen en langs een aantal plaatselijke horecagelegenheden.

De route Triangel-Weegje heeft een lengte van circa 10 km. De route voert vanuit de Nesse bij de hefbrug, via het Weegje naar en door de Triangel weer terug naar de Nesse. Er zijn tussenstops mogelijk bij IJssalon Merino of bij het Praathuis voor een lunch met lokale en regionale producten. De tweede wandeltocht gaat vanaf de Nesse naar polder Weids Bloemendaal met diverse pontjes (1,5 tot 7,5 km). 

Wellicht is het terras van de Landerij open waar aangeschoven kan worden voor een high tea of een fairtrade lunch. Ook zijn er vogels te spotten in de polder vanuit de uitkijktoren bij boomkwekerij Tas aan de Otweg. 

Wie liever gaat fietsen, kan vanuit de Nesse via het Weegje en de Triangel en een stukje oud Waddinxveen weer terug naar de Nesse. De lengte van deze Triangel Toertocht is circa 20 km. Ook hier zijn onderweg weer diverse horecagelegenheden open voor een ijsje, lunch of een take away-diner.

Voor meer informatie, kijk op www.fairtradewaddinxveen.nl of Facebook. Openingstijden van de horeca zijn het beste per zaak via de eigen websites te bekijken.

Meer berichten