Koningin Wilhelminasingel in Waddinxveen.
Koningin Wilhelminasingel in Waddinxveen. Foto: Google Streetview

SP kaart veiligheid Zeeheldenbuurt en Wilhelminasingel aan

Algemeen 325 keer gelezen

Waddinxveen - Met de kennis van haar verkeersdeskundige en de uitkomst van een enquête onder de arm, wil de SP met de gemeente en betrokken inwoners in gesprek over de verkeersveiligheid in de Zeeheldenbuurt en bij de Wilhelminasingel.

Bij beide herinrichtingsprojecten, waarvoor de gemeente de inbreng van burgers vroeg, is volgens Serena Rodenburg van de SP geen sprake van burgerparticipatie. “De bewoners voelen zich niet gehoord.”

Waar de opgeknapte Piet Heijnstraat en De Ruijterstraat er qua veiligheid op vooruit zijn gegaan, heeft de gemeente bij de Trompstraat de plank misgeslagen, zo vindt de SP, nadat uit een enquête onder bewoners van de straat in de Zeeheldenbuurt bleek dat men zich stoort aan de te smalle parkeerplekken en de toegestane snelheid te hoog vindt. In een Zoom-overleg met de gemeente is afgesproken dat gezocht wordt naar een oplossing.

Verbetering
Ook bij de op handen zijnde renovatie van de Wilhelminasingel behoeft het participatietraject volgens de partij verbetering. “De bewoners gaven in een korte enquête van de gemeente aan verkeersremmende maatregelen te willen. Op de tekening van het project zien we de roep om een veiliger snelheid echter niet terug.”

Te weinig bewoners zijn op de hoogte gebracht van hun mogelijke inbreng bij het herinrichten van de singel, meent de SP. “Een brief naar slechts een klein aantal betrokkenen en een oproepje in de krant, noemen wij geen traject. Bij een traject zouden minstens twee à drie contactmomenten moeten zijn”, aldus Rodenburg.