Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Nina Edmondson/Pixabay

CDA: ‘Er heerst sanitairestopstress’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Het college ziet vooralsnog geen heil in een mobiel openbaar toilet op het Gouweplein. Het CDA had om zo’n toilet gevraagd omdat in coronatijd de meeste winkels in het winkelcentrum zijn gesloten. “De mensen moeten ergens naar de wc kunnen”, aldus raadslid Bastienne Prins.

Volgens de hoge nood-app, een speciale applicatie waarop je kunt zien waar openbare toiletten zijn, telt Waddinxveen acht sanitaire voorzieningen die publiek toegankelijk zijn. Alleen bij tankstation Shell is die 24 uur te gebruiken. 

“Bij mijn weten zijn alle toiletten nu door corona gesloten. Voor de mensen met een maag-, lever of darmstoornis is dat een extra probleem. Die durven nauwelijks de deur uit”, liet Prins weten. Zij sprak van een ‘sanitairestopstress’.

“Ik heb bij een ondernemer aan het Gouweplein gevraagd of je in zijn winkel naar de wc kon als de nood hoog is. Nee, dat kon niet en hij dacht ook dat het bij andere winkels niet kon. De toiletalliantie, een alliantie van een aantal organisaties zoals de maag-, darm- en leverstichting vraagt aandacht voor dit ‘hoge nood- probleem’, juist nu”, aldus Prins. 

Zij vroeg verantwoordelijk wethouder Kirsten Schippers of de gemeente niet tijdelijk een mobiel toilet kon neerzetten, maar die is daar geen voorstander van.

“Ik snap dat het voor mensen vervelend is als er geen toiletvoorziening is, maar zeker met de coronamaatregelen die deze week zijn aangekondigd zijn wij hier niet voor. Sluiting van alle openbare toiletten had juist tot doel de verspreiding van het virus tegen te gaan. Als wij er dan eentje gaan inhuren, doen we het tegenovergestelde.”

Meer berichten