Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pere Serrat/Pixabay
Afvalbeleid

Geen afval maar grondstoffen: Waddinxveen krijgt nieuw afvalbrengstation

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De bouw van het nieuwe afvalbrengstation begint deze maand. De gemeente past dan ook de naam aan; het afvalbrengstation wordt omgedoopt tot het grondstoffenplein. 

De gemeente redeneert: grondstoffen zijn waardevolle materialen om nieuwe producten van te maken. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen over voor nieuwe producten. Van een pak vla kan bijvoorbeeld een pen worden gemaakt. 

Bij het nieuwe grondstoffenplein kunnen alleen nog maar grondstoffen worden ingeleverd. Het aanbieden van restafval is dan niet meer mogelijk. Hiervoor kunnen inwoners gebruik maken van de mini- of ondergrondse containers.

Wethouder Brigitte Leferink laat via een persbericht weten: “Ik zie een toekomst waarin wij al ons afval hergebruiken. Daarom spreken wij niet meer van afval, maar van grondstoffen. Nog steeds komen veel herbruikbare materialen in ons restafval terecht. En dat is zonde. Probeer uw afval daarom zo goed mogelijk te scheiden. Zo werken wij samen aan een duurzaam Waddinxveen.”

Oplevering
Het nieuwe grondstoffenplein komt op het terrein achter de gemeentewerf aan Coenecoop 53. Het huidige afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg is volgens de gemeente verouderd en maakt in de toekomst plaats voor huizenbouw.

De verwachting is dat het grondstoffenplein in juni van dit jaar wordt opgeleverd.

Meer berichten