Toen het nog mocht.
Toen het nog mocht. Foto: archief

Antilope blijft puzzelend fit: ‘Geen zin om de randen op te zoeken’

Sport 198 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – Bij atletiekvereniging Antilope heeft het gezamenlijke trainen plaatsgemaakt voor individuele activiteiten. Met een speurtocht door het dorp worden de leden van de club toch beziggehouden tijdens de feestdagen.

“Je kunt jezelf uit de naad lopen of het rustig wandelend doen”, zegt voorzitter John Droog over de speurpuzzeltocht. “Met een beetje fantasie kun je een intervaltraining noemen.”

Op de jeugd na zijn alle trainingen bij de senioren geschrapt bij Antilope. “We hadden geen zin om de randen op te zoeken”, zegt Droog. “We hebben goed geluisterd naar de boodschap van Mark Rutte. Doe zo min mogelijk. Ja, we hadden in tweetallen kunnen trainen, maar als bestuur heb je ook een voorbeeldfunctie.”

Dat wil niet zeggen dat de leden van Antilope niet kunnen trainen, alleen wordt dat niet gefaciliteerd door de club op de baan. “Onze leden kunnen prima in hun eentje sporten. De trainer van mijn groep, Ad Moking, appt wekelijks het trainingsprogramma. Vorige week hadden we zes keer 900 meter voor de snelle atleten en zes keer 800 meter voor de minder snelle atleten als opdracht. Dat programma heb ik inmiddels, met een maatje, keurig afgewerkt.”

Heimwee naar de tijd toen er nog gewoon gelopen kon worden, heeft Droog zeker. “We sluiten het jaar altijd af in Winschoten, met de halve marathon en de 10-kilometerloop. Dan denk je, als je op de bank zit: daar had ik vandaag kunnen lopen.”