CDA wil opheldering over appartementen Limaweg
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

CDA wil opheldering over appartementen Limaweg

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Het CDA heeft in de commissievergadering op 17 november aan het college vragen gesteld over de transformatie van het Tennet-kantoorpand aan de Limaweg. Het pand wordt omgetoverd tot een appartementencomplex. 

Door Erik van Leeuwen

Het CDA wil weten welke afspraken er met de initatiefnemer zijn gemaakt omdat het van mening is dat het huidige plan in strijd is met de gemeentelijke woonvisie.

Het bouwbedrijf uit Maarssen wil het kantoorpand ombouwen tot een appartementencomplex met 52 woningen. Het zou gaan om 52 appartementen van elk circa 55 vierkante meter groot. “Ze waren met name bedoeld voor ouderen en starters. Vooral deze doelgroepen hebben het moeilijk op de woningmarkt”, stelt raadslid Frans Schwiebbe.

Vijfentwintig tot dertig procent zou bestaan uit sociale huurwoningen. De overige appartementen zouden goedkope koopwoningen worden, met een maximum tot twee ton, of middeldure huurwoningen. Schwiebbe: “Dat deed recht aan onze woonvisie. Maar wat schetst onze verbazing: de initiatiefnemer is bij de presentatie van het bouwplan afgeweken van bovengenoemde verdeling naar doelgroepen. Hij bood de 52 appartementen als volgt aan: 28 koopappartementen en 24 huurappartementen.”

Peiling
Uit een peiling naar de interesse blijkt dat voor de 28 koopappartementen veel belangstelling bestaat. “De initiatiefnemer heeft er uiteindelijk niets meegedaan, want we hebben gezien dat de 52 appartementen uiteindelijk allemaal in de vrije huursector werden aangeboden. Met een nettohuurprijs van 940 euro per maand, exclusief servicekosten en stofferingskosten van totaal 85 euro per maand”, zei Schwiebbe verbolgen. Hij wil van het college weten of de initiatiefnemer zomaar kan afwijken van de omgevingsvergunning en het oorspronkelijke bouwplan.

Meer berichten