Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Fanatisme tijdens een partijvorm op de voetbaldriedaagse van ASW.</p>

Fanatisme tijdens een partijvorm op de voetbaldriedaagse van ASW.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Jeugdvermaak op voetbaldagen: ‘Sep, meeverdedigen!’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De voetbaljeugd in Waddinxveen hoefde zich afgelopen week niet te vervelen. Be Fair hield vorige week woensdag een voetbaldag voor alle onder-acht-spelertjes, bij ASW kon de jeugd zich drie dagen vermaken met voetbal.

Erik van Leeuwen

“Sep, meeverdedigen!” En: “Dylan, ik sta helemaal vrij!”. Bij ASW is de jeugd donderdag begonnen aan het afsluiteinde vier-tegen-vier toernooi. Ondanks dat alle jongens en meisjes er bijna drie dagen hebben opzitten, zijn energiek genoeg. “Dat vier-tegen-vier toernooi blijven ze geweldig vinden”, zegt organisator Hendrik Mol. Op vier veldjes wordt er gespeeld. “Elke dag sluiten we af met deze partijvorm. Het is een hit. Je hebt geen kind aan ze.”

ASW organiseert al jaren de Voetbaldagen. De club huurde aanvankelijk een externe partij in om de dagen te organiseren, sinds drie jaar doet ASW het zelf. “Ik hoorde steeds vaker van ouders dat het te prijzig werd. Daarom hebben we besloten het zelf te organiseren. We willen het breed toegankelijk houden. Iedereen moet kunnen meedoen, ook kinderen van wie de ouders minder te besteden hebben.” Voor 35 euro is een voetballertje drie dagen onder dak bij ASW. 

“Alle kosten zijn ook echte kosten”, zegt Mol. “De club verdient er niks aan. Voor die 35 euro krijgen ze een compleet nieuw tenue, elke dag een lunch en we houden ze op het veld bezig.” Mol is verantwoordelijk voor de ‘inhoud’ van de dagen. “Het zijn trainingsvormen die ik heb verpakt in spelletjes. Soms heel eenvoudig, maar ze vinden het prachtig.”

Een succes zijn ook de prijsjes aan het eind van de dag. “We doen van alles, van penaltybokaal tot het voorzetten geven. Overal maken we een competitie van. Dat vinden die kids machtig.”

Dit jaar konden Mol en de andere trainers bijna veertig kinderen begroeten. “Vorig jaar was het iets minder, maar ik denk ook dat corona meespeelt. Niet heel veel ouders zijn er voor vakantie op uitgetrokken.”

Meer berichten