Een zonnige scootmobieltocht. (foto: pr)
Een zonnige scootmobieltocht. (foto: pr)

Genieten van een zonnige scootmobieltocht

Human Interest 292 keer gelezen

Waddinxveen - Al verschillende jaren organiseert Palet Welzijn een tocht voor ervaren berijders van scootmobielen.

Op 29 september maakten weer een aantal van hen een tocht. Vanaf het Anne Frank Centrum ging het naar ‘t Weegje waar in het Praathuis koffie gedronken werd met gebak.

Een voordeel was dat het onverwachts prachtig weer was geworden zodat men buiten op het terras kon zitten en alle coronamaatregelen in acht genomen konden worden. Vervolgens ging de tocht verder langs het station Triangel door de nieuwbouwwijk Triangel waar de scootmobielers over de pas aangelegde fietspaden konden rijden.

Via de Zuidplas en de Plasweg ging het naar Sportpark ‘t Suyt waar in de kantine van voetbalvereniging Be Fair de lunch werd genuttigd. Ook hier stonden de tafels voldoende uit elkaar om aan de corona-eisen te voldoen. Daarna ging de tocht weer terug naar het Anne Frank Centrum. De deelnemers zeiden na afloop genoten te hebben van de tocht, mede dankzij het mooie weer.

Het aantal deelnemers was in totaal 7, minder dan in voorgaande jaren, en de gemiddelde leeftijd was ongeveer 85 jaar. Omdat de route van tevoren door de leiding was verkend, kwam de groep onderweg geen ‘rare’ obstakels tegen.