Gered Gereedschap zal Wim Verheij gaan missen.
Gered Gereedschap zal Wim Verheij gaan missen. Foto: pr

Gered Gereedschap neemt afscheid van Wim Verheij en Bas van Dorp

Human Interest 758 keer gelezen

Waddinxveen - Gered Gereedschap is een kanjer kwijt. Wim Verheij (83 jaar) nam woensdag 19 augustus na 35 jaar afscheid van Gered Gereedschap tijdens een barbecue met collega’s en familie. 

Verheij begon in februari 1985 als vrijwilliger bij de stichting die toen nog maar vijf jaar bestond. De stichting werd destijds opgericht door Glasbeek wiens garage werd gebruikt als werkplaats voor Gered Gereedschap. Daar werden alle (oude) gereedschappen verzameld en voor hergebruik klaargemaakt. 

Wim Verheij haalde jarenlang de gereedschappen op bij diverse bedrijven in de regio. Daarna bracht hij de opgeknapte 'tools' naar de vestiging in Amsterdam voor verzending naar ontwikkelingslanden. Door uitbreiding van Gered Gereedschap verhuisde de stichting naar het pand aan de Mauritslaan 55, vlakbij de woning van Wim Verheij. 

De lokale bevolking wist 'the handyman' ook wel te vinden, zelfs buiten openingstijden. Verheij was ook als chauffeur jarenlang werkzaam voor de stichting en verzorgde de koffie en koek voor alle vrijwilligers. Voor deze verdiensten heeft hij in het verleden een koninklijke onderscheiding gekregen. Nu de jaren gaan tellen, heeft Verheij besloten dat het tijd is om te stoppen. 

Om Gered Gereedschap niet te vergeten, kreeg hij woensdag een oorkonde en een aandenken in de vorm van het bekende GG-logo.


Bas van Dorp
Naast Wim Verheij werd tijdens de barbecue op 19 augustus door Gered Gereedschap ook tijd ingeruimd voor het afscheid van chauffeur Bas van Dorp. Van Dorp heeft een aantal jaren wekelijks met veel plezier karton en papier opgehaald bij de sponsoren.

Doordat hij een andere invulling aan zijn vrije tijd wil gaan geven, heeft hij helaas zijn werkzaamheden voor de stichting moeten beëindigen.