Logo hartvanwaddinxveen.nl

Waddinxveen loopt in regio voorop qua coronabesmettingen

  •   677 keer gelezen

Waddinxveen telde in week 29 10 nieuwe coronabesmettingen, de week erop kwamen er 19 bij en de teller stokte op 14 in week 31. Gisteren meldde de GGD drie nieuwe besmettingen op maandag 3 augustus. Het brengt het totaal van de afgelopen periode op 46. Waddinxveen heeft de twijfelachtige eer met dit aantal koploper te zijn in de regio GGD Hollands Midden. Bron- en contactonderzoek wijst uit dat verreweg de meeste besmettingen plaatsvinden in de sociale sfeer, op feestjes en verjaardagen.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via 0800-1202. In de week van 27 juli tot en met 2 augustus zijn in de regio Midden-Holland 5191 coronatesten afgenomen in de teststraten, waarvan 240 bij inwoners van Waddinxveen. 

Van de 117 positief getesten kwamen er die week 14 uit Waddinxveen. Twee weken achtereen werd een Waddinxvener opgenomen in het ziekenhuis.

Cluster
Actieve clusters zijn geconstateerd in Teylingen, Hillegom, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De GGD noemt iets een cluster als drie of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie of vereniging. Meerdere besmettingen binnen één familie noemt de GGD geen cluster.

Meer berichten