Kinderen zingen juf Marja toe en zwaaien haar uit op haar laatste werkdag. (foto en tekst: Annette van den Berg)
Kinderen zingen juf Marja toe en zwaaien haar uit op haar laatste werkdag. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Leerlingen van Rehobothschool zwaaien juf Marja uit

Algemeen 1.239 keer gelezen

Waddinxveen - Ondanks de regen klonken woensdag 8 juli talrijke vrolijke kinderstemmen in de wijk Zuidplas. Onder een paraplu, tussen een sliert van zingende leerlingen aan beide kanten mét ballonnen en andere versierselen, liep juf Marja van der Roest voor de laatste keer van huis naar 'haar' school. 

De Rehobothschool, waar ze in totaal 36 jaar heeft gewerkt. Ze was nog maar net afgestudeerd aan de pabo toen ze als leerkracht op de Rehobothschool aan de slag kon. De school was toen nog gevestigd aan de Onderweg, nu is de school te vinden aan de Sperwerhoek en staat de leerlingen en het docententeam een ingrijpende renovatie te wachten. 

Het naastgelegen gebouw, de voormalige Dick Brunaschool, is verhuisd naar de Triangel en het 'oude schoolgebouw' wordt betrokken bij de Rehobothschool. Van der Roest werkte er 36 jaar. Ze heeft vooral groepen in de onderbouw les gegeven. Toen ze zelf kinderen kreeg, is ze er als lerares even een tijdje tussenuit geweest, maar in 1985 keerde ze terug. 

Eerst als invaller en sinds 1995 als intern begeleider voor de onderbouw. Collega's omschrijven Van der Roest als 'gedreven' en als iemand met kennis. "Wat heeft ze ons als team veel geleerd. We gaan haar ongelooflijk missen. Ze heeft ook zoveel liefde voor kinderen. Ze gaf menigeen een high five in de gang of een aai over de bol", zegt juf Karin de Jong van groep 4.

Nu gaat de 64-jarige met pensioen. Het was de bedoeling gelijktijdig met haar man te stoppen met werken, maar Bart van der Roest heeft besloten om toch nog een jaartje door te gaan. Wat ze straks gaat doen met al haar extra vrije tijd? Van der Roest: “Daar ben ik zelf ook benieuwd naar." Juf Marja straalde, maar ook de leerlingen genoten zichtbaar van deze feestelijke afscheidsdag. De juf zag er in haar witte jurk ook zo mooi uit.