Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het regende boetes bij een ongeval op de A12 wegens het massaal negeren van het rode kruis boven de weg.
Het regende boetes bij een ongeval op de A12 wegens het massaal negeren van het rode kruis boven de weg. (Foto: 112HM)

Politie deelt bijna 100 boetes uit voor negeren rood kruis

  •   78 keer gelezen

Waddinxveen - Op de toerit van de A12, ter hoogte van Waddinxveen, is zaterdagochtend 13 juni rond 9.00 uur een auto uit de bocht gevlogen. De auto belandde in de berm waarop de bestuurder wist te corrigeren, maar klapte hierbij op een andere auto. Eén persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. Tegelijkertijd zijn hierbij 99 bestuurders op de bon geslingerd, wegens het negeren van de rode kruizen boven de weg. Van de 99 is er één bestuurder zelfs staande gehouden.

Om een veilige situatie te creëren voor hulpverleners, werd de weg na het ongeval afgezet door middel van rode kruizen. Hier hadden de overige weggebruikers echter geen boodschap aan: de kruizen werden en masse genegeerd. 

Zeker 99 boetes konden om deze reden dus worden uitgeschreven. De hoogte van het bedrag zal worden vastgesteld door het Openbaar Ministerie. 

Toen de politie uit veiligheidsoverwegingen besloot de weg ook maar fysiek af te zetten met pionnen, maakte één automobilist het wel erg bont: niet alleen negeerde hij de rode kruizen, ook reed hij om de pionnen heen. 

Hij is staande gehouden door de politie en aangemeld bij het CBR, voor een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). Deze persoon draait zelf op voor de kosten van deze cursus, die ruim 1200 euro kost.

Meer berichten