Afbeelding
Foto: Archief HvH

Vragen over haalbaarheid Coenecooppootje

Algemeen 592 keer gelezen

Den Haag/Waddinxveen – Een directe aansluiting van de Moordrechtboog naar het Coenecoop is mogelijk niet haalbaar vanwege technische redenen. Dat zei Marcel Boerefijn van ingenieursbureau Movares op 2 juni in een online presentatie.

Het zogenaamde ‘Coenecooppootje’ zou daarnaast een aantrekkende werking hebben waardoor extra, ongewenst verkeer de wijk Triangel doorkruist. Boerefijn: “Omdat de weg zo dicht tegen de Moordrechtboog komt te liggen, zullen we moeten kijken of het wel haalbaar is om aan alle normen te voldoen.” 

De mogelijke weg is onderdeel van het regionale verkeersplan Beter Bereikbaar Gouwe, dat de verkeersdoorstroom, leefbaarheid en economie voor het gebied tussen de N11 en de A12 moet versterken. Verschillende overheden, waaronder de gemeente Waddinxveen en de provincie Zuid-Holland, maken deel uit van het project.

De besluitvorming over de weg en over nog 39 andere maatregelen binnen het project, is daarnaast met een half jaar uitgesteld. Dit zou aanvankelijk eind dit jaar plaatsvinden, maar is verschoven naar mei 2021. 

Projectleider Sacha van Altena sprak van ‘temporiseren’, onder andere omdat de coronamaatregelen de ambtelijke werkzaamheden hebben vertraagd en omdat fysieke inspraakavonden niet konden plaatsvinden.