Logo hartvanwaddinxveen.nl
De dames en heren van Korbis maken zich op voor wedstrijden in de nabije omgeving. (archiefbeeld)
De dames en heren van Korbis maken zich op voor wedstrijden in de nabije omgeving. (archiefbeeld)

Foutje hersteld: Korbis alsnog in regionale poule

  •   76 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – De hoofdmacht van Korbis komt komend zaalseizoen alsnog uit in de regionaal getinte tweede klasse H. De Waddinxveense formatie ruilt van plaats met Korbatjo uit Oud-Beijerland, dat naar 2I verhuist.

Groot was de verbazing toen Korbis bijna twee weken geleden werd ingedeeld in een poule vol onbekende tegenstanders uit Brabant en Gelderland. Voor elke uitwedstrijd, zo had de ploeg berekend, zou het minimaal een uur heen en een uur terug in de auto moeten zitten.

“We hebben er toch nog maar een belletje aan gewaagd over het waarom”, reageert trainer Marco van Leeuwen. Speler Benjamin Visser kreeg meteen te horen van de KNKV dat de bond een foutje had gemaakt en dat de medewerker van dienst bij het intikken van de teams Korbis en Korbatjo door elkaar had gehaald. “Onze namen lijken wel erg veel op elkaar. Je kunt zeggen dat het slordig is, aan de andere kant: de bond draait op dit moment veel overuren. Een foutje is zo gemaakt. Ik kan er eigenlijk wel om lachen.”

'Korbis is verlost van
de verre uitritten'

Het betekent dat Korbis in één klap verlost is van verre uitritten. In de tweede klasse, waar de ploeg nu is ingedeeld, treft het bekende ploegen. “IJsselvogels uit Moordrecht en Reeuwijk zitten erbij. Die zouden we bij wijze van spreken op de fiets kunnen doen. Niet dat we dat doen, maar toch… en derby’s zijn altijd leuk om te spelen.”

Omdat het tweede gekoppeld is aan wedstrijden van het eerste kan optimaal gebruik worden gemaakt van invallers. Van Leeuwen: “Dat is ook een groot voordeel. Nadeel is wel weer dat deze poule sterker is. IJsselvogels is gepromoveerd uit de derde klasse, maar heeft wel een sterke ploeg.”

Meer berichten