'Nieuwe schoolbanken zitten lekker'
Logo hartvanwaddinxveen.nl
En een nieuwe school en een ijsje toe, het was woensdag een echte feestdag voor Roan (links) en Luca. (foto en tekst: Myriam Dijck)
En een nieuwe school en een ijsje toe, het was woensdag een echte feestdag voor Roan (links) en Luca. (foto en tekst: Myriam Dijck)

'Nieuwe schoolbanken zitten lekker'

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Na wekenlange sluiting vanwege het coronavirus zijn deze week de scholen weer begonnen. Voor leerlingen van de (voormalige) Koningin Beatrixschool was de heropening extra speciaal. Op woensdag 13 mei maakten zij voor het eerst kennis met het gloednieuwe scholencomplex in Park Triangel waarin twee basisscholen en een bso zijn gevestigd.

In groepjes van vijf kregen de kinderen een rondleiding door het gebouw aan de Parklaan (wat dus gedeeld wordt met de Dick Bruna school en met Quadrant) en ontvingen daarna een ijsje. Donderdag en vrijdag waren de eerste officiële lesdagen.

“Ik vind het heel mooi geworden. Het is mooi ingericht. En de bankjes zitten lekker”, zegt Luca (10) uit groep 6. “Ja, eerst hadden we van die oude houten stoelen”, zegt groepsgenoot Roan (10). Luca heeft veel zin om weer naar school te gaan. “Ik miste mijn klasgenoten heel erg”, zegt hij zacht. Volgens Roan mocht de sluiting juist nog wel even doorgaan: “Ik kon elke dag om 7 uur beginnen aan mijn huiswerk en dan was ik om 9 uur al klaar. Daarna kon ik op de Playstation spelen”, zegt hij. Roan’s moeder, Astrid van Leeuwen, is er wel blij mee dat de scholen weer beginnen. “De hele tijd binnen zitten is natuurlijk ook niks. Maar ik ben er erg trots op hoe hij het heeft opgepakt. Hij heeft zijn werk goed gedaan.”

Vanwege de coronamaatregelen mocht Van Leeuwen, net als alle andere ouders, het nieuwe scholengebouw alleen van buiten bewonderen. Wel krijgen ze via de directie een filmpje opgestuurd om een indruk te krijgen van het interieur. "De kinderen zijn in ieder geval lovend", zegt intern begeleider Inge Asscheman. “De kleintjes vonden het vooral heel spannend en de wat oudere kinderen vonden het gebouw vooral 'heel leuk en gaaf'. Het is ook heel kleurrijk met mooi behang en meubilair.” 

Lees meer in de papieren versie op 20 mei in Hart van Holland

Meer berichten