Afbeelding
Foto: Pixabay

Voor iedereen een eigen speer bij SC Antilope

Sport 288 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – “Positief dat we weer iets kunnen doen met de jeugd”, zegt SC Antilope-voorzitter John Droog. Zodra zijn club het plan op orde heeft en er groen licht van de gemeente is, kunnen pupillen en junioren van de club weer trainen op het complex aan de Alberdingk Thijmlaan.

Door Erik van Leeuwen

“Het is goed voor de club en voor de binding dat we weer met iets kunnen beginnen”, meent Droog (68). 

“Onze senioren mogen dan nog niet samen trainen, ze kunnen al wel individueel trainen. We doen ook regelmatig een wedstrijdje in teamverband. Je loopt individueel, waarbij de tijd van een rondje wordt opgeteld om tot een teamresultaat te komen.”

Langzaam maar zeker komt het verenigingsleven van Antilope weer op gang, al zal het clubhuis nog even gesloten moeten blijven. “Daarom hebben we besloten om de voorraad deels te verkopen aan onze leden. We hebben AA Drink en andere drank die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Voor de halve prijs kunnen leden flesjes kopen.”

De schade door de beperkende maatregelen door het coronavirus is nog te overzien voor Antilope. “We missen wel een deel van onze jaarlijkse kantineopbrengsten, maar dat valt in het niet bij de omzet van een voetbalclub hoor. Bij ons worden vooral AA'tjes en water gedronken.”

Met een team vrijwilligers boog Droog de afgelopen dagen het hoofd over hoe straks op een verantwoordelijke manier de jeugd te laten trainen. Gezondheid staat bij alles voorop. 

“We hebben het geluk dat we onze pupillen en junioren kunnen verdelen over meerdere onderdelen. Dat vergt wel aanpassingen. Neem hoogspringen. Als een bezweet iemand op de mat komt en dus zweetdruppeltjes achterlaat, is dat toch een probleem.” 

Vaak is er wel een mouw aan te passen, denkt Droog. “Bij het speerwerpen gooide iemand tien speren achter elkaar. Nu zal iedereen zijn eigen speer krijgen om het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden. Na elke training zal materiaal goed ontsmet moeten worden. Een ander aandachtspunt is het wisselen van trainingsgroep. Normaal stopt de ene en begint de andere. Nu is het beter om daar een kwartier tussen te houden om groepsvorming te voorkomen.”