Er was ook 'offline' steun voor de demonstratie, zoals dit spandoek langs de IJsermanweg in Waddinxveen.
Er was ook 'offline' steun voor de demonstratie, zoals dit spandoek langs de IJsermanweg in Waddinxveen. Foto: Rinus Coppens

Online demonstratie tegen biomassacentrales 'succes'

Algemeen Biomassacentrales

Waddinxveen - De actiegroep Geen Biomassacentrale Waddinxveen heeft zaterdag 18 april meegedaan aan de landelijke demonstratie tegen het gebruik van biomassa voor energie. Vanwege het coronavirus was deze protestactie online en niet op het Malieveld in Den Haag, waar deze oorspronkelijk zou plaatsvinden.

De actie was opgezet door het Comité Schone Lucht om te protesteren tegen biomassacentrales en de overheidssubsidies die hieraan worden toegekend. 

Via sociale media riep de Waddinxveense actiegroep gebruikers op hun online stem te laten horen door profielfoto's aan te passen naar het logo van de protestactie en door het ondertekenen van de petitie 'Stop subsidie op biomassacentrales in Nederland'.

Sandra Plantenga van Geen Biomassacentrale Waddinxveen: "De online demonstratie bleek een succes. De hashtag #StopBIOMASSA stond zelfs in de Nederlandse top tien van trending topics op Twitter. De petitie is deze dag met 3000 ondertekeningen gestegen naar een totaal van 13.000. Ook veel Waddinxveners hebben hun weg naar deze petitie gevonden. Zelfs inwoners zonder sociale media lieten van zich horen en hadden voor de gelegenheid van het online protest een spandoek opgehangen."