Bij het afvalbrengstation in Waddinxveen staan dagelijks lange wachtrijen.
Bij het afvalbrengstation in Waddinxveen staan dagelijks lange wachtrijen. Foto en tekst: Myriam Dijck

Drukte bij afvalbrengstation: wachttijden van twee uur

Algemeen 830 keer gelezen

Waddinxveen - Inwoners die met hun oude matras of kapotte aanrechtblad naar het afvalbrengstation gaan, moeten tegenwoordig wel veel geduld hebben. Sinds iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven vanwege het coronavirus, lijken Waddinxveners massaal aan de grote schoonmaak te zijn begonnen. Het gevolg: topdrukte bij het afvalbrengstation. 

De wachttijd is minimaal drie kwartier tot twee uur, ook doordat er afstand moet worden gehouden.

"Mag ik nog aansluiten?" vraagt een inwoner van Waddinxveen die op de fiets afvalhout komt brengen. 

Het is vrijdagmiddag, een half uur voor sluitingstijd van het afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg. De verkeersregelaar die de drukte in goede banen moet leiden, heeft de wachtrij inmiddels gesloten. "Nou vooruit, omdat u met de fiets bent." 

Voor een automobilist die even later met een aanhanger vol bouwafval aankomt, is hij minder coulant. "U kunt niet meer aansluiten, er staat nog een hele rij." 

Terwijl de bestuurder verbaasd wegrijdt, zegt de verkeersregelaar: "Zo gaat het dus al drie weken lang. Veel mensen hebben weinig begrip voor de situatie en rijden boos of scheldend weg." 

Volgens de locatiemanager van het Waddinxveense afvalbrengstation staan er soms al drie uur voor openingstijd mensen voor de poort te wachten. Zijn advies is om wat drinken mee te nemen 'en vooral om veel geduld te hebben'.