Logo hartvanwaddinxveen.nl
Sommige producten zoals pasta waren niet aan te slepen het afgelopen weekend.
Sommige producten zoals pasta waren niet aan te slepen het afgelopen weekend. (Foto: Annette van den Berg)

Massaal aan de pasta in Waddinxveen: 'Je zet iets neer en het is zo weer weg'

  •   917 keer gelezen

Waddinxveen – 'Dit weekend at heel Waddinxveen pasta'. Dat was zaterdag de gedachte van Albert Blaauw, bedrijfsleider van Jumbo Waddinxveen. Ook in het Gouwedorp namen veel mensen het afgelopen weekend het zekere voor het onzekere en kochten volop vlees, wc-papier, afbakbroodjes, groenten in blik, maar het meest favoriete voedsel voor hamsteraars was volgens Blauw toch wel 'pasta'.

Door Annette van den Berg

“Het leek wel Kerstmis”, vindt Blaauw. “Zaterdag was het veel vroeger druk dan anders en vrijdag was het helemaal druk." De bedrijfsleider kan het niet goed begrijpen dat mensen hamsteren. “Het is namelijk niet nodig. We worden elke dag bevoorraad.” 

Blaauw voegt er laconiek aan toe: “Zo maken we wel weer eens wat mee. Het blijft gelukkig wel gezellig. Het gaat er rustig en vriendelijk aan toe. Iedereen verbaast zich om de drukte.”

“Het is veel drukker dan anders en mensen slaan ontzettend veel in”, merkte ook Rob de Jonge op die als schoonmaker werkt op het Gouweplein. Hij zag de ene na de andere volle kar voorbij komen met wc-papier, aardappels, potten en blikken. Nog voordat de winkels open waren op zaterdagochtend, stond er al een rij auto's voor de parkeergarage van het winkelcentrum.

In de kar van Branin Nouna liggen ook wc- en keukenrollen. "Die behoren tot de normale boodschappen en niet om een extra voorraad aan te leggen."

Bea Duin heeft wel wat extra boodschappen ingeslagen, zoals diepvriesmaaltijden die ze normaal niet neemt. "Stel dat straks het advies is dat ouderen met een zwakkere gezondheid twee weken thuis moeten blijven, dan wil ik in ieder geval genoeg in huis hebben." 

Albert Heijn
Ook bij de Albert Heijn aan het Koningin Wilhelminaplein is het drukker dan anders. Mariska Verheul, assistent-bedrijfsleider begrijpt de hamsterwoede niet. “We worden elke dag bevoorraad. Door al die extra inkopen is het lastig om de schappen gevuld te houden. Je zet iets neer en het is zo weer weg.”

Verheul heeft alle zaterdaghulpen in moeten zetten door de extra drukte. “Gelukkig waren ze allemaal bereid om te komen.”

De brancheorganisatie voor supermarkten, het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel, laat via de site weten dat consumenten niet hoeven te hamsteren.

Haar advies is: volg de normale boodschappenroutine, die betekent: koop de hoeveelheden die je normaal ook koopt. Elke Nederlander heeft immers eten en hygiëneproducten nodig. Houd rekening met elkaar, blijf aardig tegen elkaar en zorg dat anderen ook hun reguliere boodschappen kunnen blijven doen.

Meer berichten